Huawei, primul producător mondial de telefoane mobile, a întrecut Samsung și Apple

0
14
Creative photo: In this unlocated photo, the logo of Huawei, a Chinese multinational technology company, is shown at a Huawei retail shop, 23 August 2019. *** Local Caption *** fachaoshi

Potrivit CNBC, Huawei a întrecut Samsung și Apple în al doilea trimestru al anului 2020 și a devenit pentru prima dată în istorie, cel mai mare producător mondial de telefoane mobile.

Majoritatea vânzărilor au venit din China.

Conform datelor furnizate, producătorul chinez a vândut în trei luni aproximativ 55,8 milioane de device-uri, cu 5% mai puțin decât în același curs al anului trecut. Totodată, Samsung a prezentat o scădere de 30% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Cu toate că Huawei ocupă locul întâi la nivel mondial, analiștii nu sunt siguri că producătorul chinez își va menține pentru prea mult timp această poziție.

Compania a vândut aproape 70% din telefoane pe teritoriul Chinei în al doilea trimestru. Surprinzător este că vânzările către piețele internaționale au scăzut cu până la 27% față de aceeași perioadă a anului trecut.

În Europa cota de piață a scăzut pănă la 16% față de 22% anul trecut, compania fiind întrecută la capitolul vânzări de către Samsung și Apple.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here