A trecut mai bine de jumătate de an de la începerea pandemiei, dar în Sălaj încă mai există trei comune care până acum nu au fost atacate de Coronavirus.

Este vizibil că numărul cazurilor de COVID-19 crește într-un mod alarmant de la o zi la alta. La fel se întâmplă și în Sălaj, astfel acesta fiind printre județele cu cele mai multe cazuri la mia de locuitori.

Dar cu toate acestea, în județul Sălaj încă se mai găsesc comune în care de la începutul pandemiei și până acum nu au fost înregistrat cazuri de Coronavirus.

Luni de zile nouă comune din acest județ au reușit să nu aibă de-a face față cu virusul, dar în prezent au rămas doar trei comune, iar acestea sunt: Zimbor (Zimbor, Chendremal, Sutor şi Sâncraiu Almaşului și Dolu), Fildu De Jos (Fildu de Jos, Fildu de Mijloc, Fildu de Sus și Tetișu), și Zalha (Zalha, Vârteşca, Valea Lungă, Ceaca, Ciureni, Valea Hranei şi Valea Ciurenilor).

Ce spun reprezentanții autorităților locale cu privire la această situație impresionantă

Primarul uneia dintre cele trei comune spuen că masca de protecție, dezinfectantul, responsabilitatea cetățenilor au făcut ca mica lor comunitatea să fie ferită de virusul COVID-19.

„Eu mă bucur de acest lucru. Totuși, suntem destul de expuși, deoarece în comună vin oameni din Cluj și din toate părțile. Avem și un magazin mare la Chendremal, unde vin clienți din Sânmihaiu Almașului, Cuzăplac sau Mierța, dar până acum nu am avut cazuri. Nu am luat măsuri speciale față de alte comune, dar în spațiile închise se stă doar cu mască. Foarte important este și dezinfectantul. Până la urmă ține și de noroc. Nu ne lăudăm, dar încercăm să ne ferim. Nu știu exact dacă și acesta e un aspect, dar în comună nu există niciun bar, unde știm că lumea se cam adună. Nici în centrul comunal, dar nici în satele apaținătoare”, a spus Gabriel Mureșan – primarul comunei Zimbor, pentru Știrile din Sălaj.

Sătenii a trei comune din Sălaj încă sunt feriți de COVID-19
Etichetat pe:                    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *