Ieri a apărut o problemă la site, pe care am reușit să o rezolv abia astăzi, acesta fiind un motiv pentru care nu am reușit să public un articol nou pănă în acest moment. Mă bucur că am reușit să rezolv această problemă de natură tehnică iar acum pot fi din nou aici. Apreciez ajutorul oferit de către cel care a rezolvat această problemă.

În acest articol îți voi prezenta sfaturi pentru a-ți fi mai ușor să îți organizezi timpul cât și activitățile pe care le ai de îndeplinit. În partea finală voi vorbi despre programul de pe care voi publica începând cu săptămâna viitoare.

Cred că pe partea de organizare o mare parte dintre noi stăm foarte prost, deoarece ba nu reușim să ne încadrăm în timp, apar alte probleme în rutina noastră sau poate atunci când avem un program ni se pare greu să-l ducem cu bine la capăt.

Ei bine, dacă ne dorim dinăuntrul sufletului să facem ceva, orice este posibil, tocmai de aceea și pentru a reuși să fim mai productivi există o mulțime de soluții.

Cel mai important este să îți planifici totul într-o agendă fie ea clasică sau digitală. Cu toate că eu optez pentru una clasică, deoarece îmi place să am totul în fața mea oricând, și agendele digitale au devenit mult mai utile în ultima perioadă. Pornind de la rutina zilnică, task-urile de rezolvat și până la organizarea tuturor activităților și evenimentelor, agenda poate fi prietenul tău ideal.

Folosește notițe autoadezive colorate. Așa îți va fi mult mai ușor să schițezi și să evidențiezi anumite chestii care ți se par utile sau task-uri pe care trebuie să le duci la bun sfârșit.

Dormi cât mai repede seara. Specialiștii recomandă somnul de la ora 22:00, dar eu zic că 23:00-23:30 ar fi de ajuns pentru a te trezi dimineața mai devreme (06:30-07:00), a te simți odihnit și a fi pregătit pentru o nouă zi.

Dimineața în timp ce îți bei cafeaua poți naviga pe rețelele de socializare, citi știrile interesante și scrie propriile creații. Făcând aceste lucruri dimineața îți va ușura ziua și te vei elibera de unele stări, astfel te vei focusa mai apoi pe alte lucruri importante.

Potrivit statisticilor o pauză după fiecare 1,5 ore te va ajuta cu până la 16% să devii mai productiv.

De asemenea, sportul are un rol important în viața fiecăruia tocmai de aceea este recomandat să faci sport în fiecare zi atât pentru a deveni mult mai productiv cât și pentru sănătatea ta.

Micul dejun este recomandat să fie luat în fiecare dimineață pentru a căpăta energia necesară iar prânzul să fie unul cât mai ușor pentru a nu-ți provoca o stare de somn.

Împarte activitățile în așa fel încât să ai timp să le rezolvi pe toate, dar alege să le rezolvi pentru prima dată pe cele mai greu de îndeplinit.

Un anunț important în legătură cu programul de pe care voi posta de acum înainte pe acest blog:

Săptămâna aceasta a fost una generoasă pentru mine, deoarece timpul mi-a permis să public zilnic începând de luni și până astăzi, ceea ce mi se pare un plus și un avantaj în același timp.

Pentru că nu vreau să vă obișnuiesc zilnic cu câte un articol, deoarece s-ar putea să nu am timpul necesar de acum înainte, voi adăuga următoarea mențiune:

Nu pot să îmi fac un program anume, deoarece blogul face parte din mine și simt că aici mă exprim liber oricând, dar voi încerca să postez săptămânal un minim de 3 articole.

Asta presupune că se poate întâmpla să fie săptămâni în care să postez chiar și mai mult de 3 articole, dar se poate să fie și săptămâni mai puțin frumoase în care să postez sub 3 articole (ceea ce nu prea mi-aș dori).

Totodată, eu sunt scriitor și la POV21, deci mă puteți citi și acolo.

Vă mulțumesc tuturor pentru înțelegere și pentru susținere. Să aveți un sfârșit de săptămână frumos și cât mai liniștit.

„Curajul înseamnă să înfrunţi opinia majorităţii în numele adevărului.” — Vaclav Havel

Foto: CRGroup Blog

Sfaturi pentru o mai bună organizare. Plus un program de pe care voi posta pe blog începând de săptămâna viitoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *