Temperaturi ridicate în toată țara. Cum ne protejăm de caniculă

0
12

August, ultima lună de vară, aduce odată cu ea și temperaturi extrem de ridicate, potrivit meteorologilor. Odată cu aceste temperaturi care ne amenință sănătatea, trebuie să știm cum să ne protejăm pentru a duce o viață liniștită în continuare.

Pentru evitarea problemelor medicale din cauza caniculei, am pregătit o listă cu câteva măsuri de aplicat pe vreme de caniculă.

Este recomandat ca atunci când afară este foarte cald să limitați expunerea la soare. Să încercați pe cât de mult posibil să folosiți sisteme de aer condiționat. Consumul de alcool ar trebui limitat la cantități cât mai mici sau chiar eliminarea acestuia din alimentație, deoarece provoacă stări de neliniște, încălzire și discomfort odată cu expunerea în fața razelor puternice ale soarelui.
La nivel de vestimentație, purtați haine cât mai deschise la culoare, ușoare și răcoroase.

Când vine vorba de alimentație este foarte important să consumați multe fructe și legume zemoase. De exemplu, spanacul, salata verde, roșiile, struguri, pepenele, portocalele, etc.

Băuturile cu adevărat răcoritoare care te ajută să te simți mai bine pe vreme de caniculă sunt apa minerală/plată, ceaiul de mentă, ceaiul verde și cel de ghimbir, sucul proaspăt de lămâie.

Totodată, sunt și alimente care atunci când temperaturile sunt ridicate, nu e indicat să fie consumate: nucile, carnea, ouăle, semințele și cerealele integrale.

Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here