URGENT! Un tânăr din Ștei are nevoie de sânge în urma unei intoxicații cu ciuperci

0
20

Un bărbat din Ștei în vârstă de 30 de ani, Sebastian Popovici, se află internat în stare gravă la Spitalul Județean din Oradea, după ce a mâncat ciuperci culese de pe câmp care au fost otrăvitoare. Pentru ca el să poate fi salvat, are nevoie urgentă de sânge și transplant de ficat.

„Starea lui inițială a fost una bună, a fost internat pe secția de Interne, însă după 24 de ore a început să fie tot mai rău”, a declarat vineri BIHOREANULUI dr. Carmen Pantiș, coordonatoarea programului de transplant în Bihor, care a mai spus și că acum tânărul se află în comă indusă, intubat și ventilat mecanic.

„A ajuns la noi cu insuficiență hepatică. Acum are mare nevoie de plasmă, dar și de sânge pentru că în cazul unui transplant ne temem ca nu cumva acesta să aibă sângerări mari”, a precizat dr. Elena Mitrașca, în grija căreia se află bărbatul.

Donațiile se pot face la orice centru de transfuzii din țară, inclusiv la Centrul de Transfuzie Sanguină din Oradea, menționând numele pacientului pentru care donează (Popovici Sebastian Raul) și locul în care este internat.

Nu contează grupa sanguină, dar donatorii trebuie să respecte următoarele:

  • numele pacientului căruia îi donează (Sebastian Popovici Raul)
  • locul unde este internat pacientul bolnav (secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Oradea)
  • donatorii nu trebuie să fi mâncat înainte și nici să sufere de boli cronice

Mai multe detalii despre donare pot fi accesate pe site-ul Centrului de Transfuzii Oradea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here